top of page

Monique Verhoeven (Den Bosch, 1962) studeerde schoolmuziek, blokfluit en koordirectie aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens studeerde ze theologie in Heerlen. Ze werkte als muziekdocent, organist, dirigent en componist.


In 1997 kwam ze in Arnhem wonen, waar ze zich als dirigent van o.a. het Arnhems Binnenstadskoor toelegde op het accordeon als veelzijdig begeleidings- en concertinstrument. Als dirigent, muzikant en componist werkte ze mee aan voorstellingen van Theater Het Hof en Theater De Plaats (Arnhem) en Carmina Ludens (Nijmegen). Ze volgde koordirectielessen bij o.a. Rob Vermeulen, Fokko Oldenhuis en Caroline Westgeest.
 

Tot voor kort was Monique als dirigent verbonden aan het Elster Mannenkoor, het WereldVrouwenKoor Arnhem, het Pelgrimskoor van de Arnhemse Eusebiusparochie, het Lucaskoor in Elden, Stemmenorkest Well, het Arnhems veteranenkoor “Bronbeek Zingt” en het Arnhemse Kevelaerkoor.

 

Sinds oktober 2022 is zij woonachtig in Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen, en als dirigent nog verbonden aan het Arnhemse Wereldvrouwenkoor, aan Stemmenorkest Well en als vervanger aan het New Sion Choir, Diepenveen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumbnail_image001.jpg
foto sept 2015 (2).jpg
bottom of page